El Castell de Guadalest

gualdalest2

Guadalest är en är en liten by som sitter ovanpå ett berg och är en av de mest populära turistattraktionerna på Costa Blanca. Detta ger vacker utsikt över den gröna dalen med många andra berg i bakgrunden. Gatorna i Guadalest är kullerstenade, det finns små torg, en skola och ett gammalt fängelse. Byn Guadalest har bara cirka 200 invånare, du hittar många affärer som säljer souvenirer, hantverk och lokala produkter som honung, vin, handväskor etc.

 

Guadalest har också ett antal små museer, många av dem konverterade från små grottor i bergssidan.

Guadalest har också ett antal små museer, många av dem konverterade från små grottor i bergssidan. Guadalest är känd för två byggnader.
Först är Guadalest slott (Castell de Guadalest) som endast kan nås genom att gå genom en 15 fot lång tunnel snidad ut ur berget. Detta är känt som Portal de San Jose. När du kommer genom tunneln ser du de gamla by husen och det känns som om du har gått in på en gammal tid. Slottet i Guadalest byggdes av morerna för över 1300 år sedan.1609 beställde kung Felipe den tredje att alla morer skulle utvisas och ledde till ett uppror, varefter morerna besegrades och lämnade Spanien. Den andra kända byggnaden som du ofta ser fotograferade eller på vykort är det vita klocktornet i Penon de la Alcala som stiger upp som uppenbarelse uppe på bergssidan.

Gualdalest4

Till höger om Guadlest ser man en vacker utsikt över dalen som innehåller en damm och reservoar - Embalse de Guadalest, byggd mellan 1953 och 1963.

gualdalest5
Stäng meny