Torrevieja

Torrevieja är en mindre stad i provinsen Alicante i sydöstra Spanien.

Här hittar du drygt 102 000 permanenta invånare samt en hel del utländska besökare. Många pensionerade engelsmän och tyskar trängs med turister och halvårs-boende svenskar som väljer att byta de svenska vintermånaderna mot sol och värme.

Det har blivit allt vanligare att svenskar äger lägenheter eller hus i just Torrevieja, och staden växer stadigt med ytterligare några tusen invånare varje år. Tack vare den strida strömmen av skandinaviska turister som befolkar Torreviejas gator har staden ett brett utbud av varor och aktiviteter som faller svenskar i smaken, även om det genuint spanska naturligtvis är i majoritet.

Torrevieja har klassats som stad sedan år 1803. Då gav den dåvarande spanska kungen Carlos IV order om att låta Torre-viexa, som staden då hette, ta över den saltproduktion som tidigare hade tillhört de kungliga saltsjöarna i orten La Mata.

Staden är praktiskt belägen vid den spanska Medelhavskusten och ligger cirka 50 kilometer söder om den populära orten Alicante.

 

I Torrevieja hittar du flera långa, mjuka sandstränder bemannade med livräddare.

Torrvieja erbjuder dessutom flera golfbanor och har en bred kulturscen med gallerier och öppna utomhusutställningar för statyer och konstinstallationer.

Att vistas i Spanien och på den spanska solkusten är en mycket gemytlig upplevelse och något som passar turister och besökare i alla åldrar.

Tack vare stadens geografiska placering är Torrevieja varmt och behagligt även under vintermånaderna, och ett besök under vintern kan vara minst lika upplyftande som att besöka Torrevieja under sommarmånadernas högsäsong.

Strandbarer

Ofta vid strandpromenaderna finns strandbarer där du kan flanera och stanna till för att njuta av en glass eller en bit mat.

Stort utbud

Torrevieja är ett perfekt resmål både för ungdomar, barnfamiljer, par och pensionärer. Staden erbjuder förutom sol och bad även ett vibrerande uteliv och många olika typer av barer, restauranger och uteserveringar.

Stäng meny