Shopping

Habaneras

Nära stadens centrum finns det ett stort shoppingkomplex som heter Habaneras med ett utmärkt urval av butiker inklusive höggatamärken som C&A, Zara, H&M, Toy Planet och Massimo Dutti. 

Möjligheter att relaxa

Massagestolar finns på två ställen.
Perfekt för de som vill slappa lite i shoppingen.

Det finns även ett 8-skärms biokomplex med standard- och 3D-filmer.

Tar ca 30 min att gå till Habaneras från lägenheten

La Zenia

Bara en 10 minuters bilresa från Torrevieja i badorten La Zenia ligger den berömda Zenia Boulevard (se nedan), det största shoppingkomplexet i provinsen Alicante och där finns över 150 butiker, kaféer, butiker, barer och restauranger. 

Det finns också bra liveunderhållning, ett kasino och massor av roliga saker att göra för barnen.

Paseo Maritimo Juan Aparicio

shopping och bad

Juan Aparicio marina strandpromenads shopping och bad

År 1990 genomgick strandpromenaden sin största ombyggnad någonsin när man bestämde sig för att låta Carmen Pinós, arkitekt från Barcelona, skapa två pirar från esplanaden.
Vid ombyggnaden skapades flera naturliga badplatser som idag finns kvar och används rikligt alla tider på dygnet, populärast på sommaren. Det finns gott om långa träbänkar och god belysning längs hela promenaden.

La bella Lola

På en av bänkarna längs klipporna sitter statyn ”La bella Lola”.

Kina butik

En av de mest praktiska och populära butikerna i Torrevieja, och faktiskt i hela Spanien, är ”Chino” på ingen sätt ett nedsättande uttryck, ordet Chino hänvisar till kinesiska lågprisbutiker  och detta namn har antagits som ett enkelt sätt att identifiera dessa butiker .

Bra att veta

Vissa saker är bra att veta när man handlar i Torrevieja och Spanien som helhet. Spanska helgdagar och festivaldagar kallas ”röda dagar” och det finns en hel del av dem. På dessa dagar är de flesta butiker och stormarknader stängda, med några få undantag som stormarknaderna som ligger i stora shoppingkomplex som Habaneras Center eller Zenia Boulevard. 

Vissa andra stormarknader öppnar under en begränsad tid på morgonen och tidig eftermiddag så det är klokt att googla när nästa röda dag är.

 

Butiker och stormarknader är förbjudna att sälja cigaretter eller tobak i Spanien och bortsett från några få barer som har cigarettmaskiner, är det enda stället att köpa tobaksvaror från en tobaksföretag.

Detta gäller även läkemedel av alla slag, inklusive enkla huvudvärkstabletter som måste köpas från ett apotek. 

Stäng meny